10 Temmuz 2013 Çarşamba

PKK'DA ÖNEMLİ GELİŞMELER


- PKK 9'uncu kongesini yaptı.
- Karayılan emekli oldu.
- Eşbaşkanlık modeline geçildi.
- Eşbaşkanlar: Cemil Bayık ve Besi Hozat.

Besi Hozat Özgür Kadın Birlikleri başkanı idi. Tuncelili bir Zaza ve Alevi,
Cemil Bayık Elazığlı. O da bir Zaza ve Alevi.

Genel Kurul’da, "Kürt özgürlük hareketinin her zaman Alevilerin kendi inancı ve kültürüyle özgürce yaşamasından yana olduğu, Alevilerin inanç ve kültür özgürlüğünü her zaman desteklediği" özellikle vurgulanan şeylerden.

Siz salıdan salıya mikrofona tokat atarak, el sallayarak siyaset yapın. Siyaset üretmek şu an BDP/PKK'nın yaptığıdır. "Adamlar yapmış" diye bir reklam vardı ya, aynen onun gibi. Yıllardır söylüyorum kimse tınlamıyor. Devletin politikaları, Alevileri PKK'nın kucağına itiyor diyorum. Özellikle son yıllarda Hükümet öyle güzel ortalar yaptı ki PKK gol yapmasa ayıp olurdu zaten.

Kürdün Alevisi mi olur, Zazalar aslında Kürt müdür Türk müdür gibi tartışmalar artık sığ tartışmalar olacak. Halâ bunu konuşarak karşı siyaset üretileceğini zannetmek havanda su dövmeye benzer. Gerçek anlamda siyaset şu an PKK/BDP'nin yaptığıdır. Önce Kürt olmadığı halde "sosyalist" diye birkaç vekil seçtirdiler; Türkiye partisi görünümü kazandırmaya çalıştılar... Devlet, sol örgütleri Alevilerin yoğun yaşadığı Tokat, Tunceli ve yakınlarından temizledi, ki daha önce PKK'yı bölgeye sokmamak için destek verdiği de olmuştu. PKK bu bölgelerin tek hakimi haline geldi. Şimdi iki Alevi PKK'ya eşbaşkan oldu. CHP'nin %85 oy aldığı Tunceli'de son seçimde çıkacak oy paylaşımı, bu politikaların sandığa yansıyıp yansımadığını gösterecek. Ama amaç bununla sınırlı değil. Demirtaş "Hiçbir Kürt Kayseri'ye pasaportla gitmek istemez" dediğinde sınırı Sivas olarak ima etmişti. Peki Sivas'ta ne kadar Kürt var? Onu bilmiyorum, ama çok sayıda Alevi var, onu biliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder