5 Temmuz 2013 Cuma

MALIMI BİLMEZ MİYİM?

Kafam yine karıştı (4 Temmuz 2013):

1.    Mübarek’i götürenler BOP’çular değil miydi? Eğer öyleyse ve getirdiklerini bir sene sonra götürüyorlarsa BOP eşbaşkanlığından istifa mı ettik ki yeri göğü inletiyoruz? Ettiysek kimlerin safına geçtik ve öylece belirgin saflar var mı?
2.    Mursi şeriat istediğini, anayasanın bütün ilhamını Kur’an’dan alması gerektiğini söyleyip durdu. Demokrat güzelleri bana anlatabilir mi: Sandıkla gelenin şeriat getirmesi demokrasinin bir cüz’ü müdür? Yani “adam sandıkla geldi, şeriat getirebilir” önermesi demokrasinin midesinin kaldırabileceği bir önerme midir?
3.    Ey sandık demokrasisinin paha biçilmez güzelleri: RTE, Yahudilerden Yüksek Cesaret Ödülü alan ve Yahudi olmayan ilk insan oldu yürümediniz. Elinden insan hakları ödülü aldığınız Kaddafi, yanında yüzbin insanla birlikte, yerlerde süründürülerek öldürüldü yürümediniz. Afganistan’da yaklaşık yarım milyon insan öldü yürümediniz. ABD Irak’ta 1.5 milyon Müslüman öldürdü yürümediniz. ABD [Hz.] Ali Türbesini bombaladı yürümediniz. ABD Kürecik’te İsrail’i korumak için “üs” kurdu yürümediniz. ABD Türk askerinin başına çuval geçirdi yürümediniz. Kerkük’te ve Doğu Türkistan’da o kadar can gitti yürümediniz.
4.    Eğer yarın Cuma çıkışı Mursi için yürürseniz; söyleyin lütfen, çekinmeyin, o kutsal kabul ettiğiniz sandık demokrasisi adına sizin için ne yapabiliriz?


VE YÜRÜDÜLER, EE NOLACAK ŞİMDİ? (5 Temmuz 2013)

Demek ki insanların haksızlığa uğraması, zulüm görmesi, öldürülmesi, darbeler, kıllar tüyler ve daha neler neler sizin umurunuzda değil. Siz İhvan-ı Müslimin örgütü (veya cemaati diyelim) ile aranızda bir paralellik kurduğunuz ve onların başına birşey geldiği için öfkeli, saldırgan, tedirginsiniz. Derdiniz seçim, demokrasi falan da değil. Siz aslında şahsiyeti henüz oturmamış ergen çocukları gibisiniz. En azından delikanlı çocuklar gibi ne istediğinizi ve ne istemediğinizi açık açık söyleseniz artık, inanın daha çok saygı görürsünüz. İkiyüzlü, sadece kendi gibi olanların hakkını hukukunu savunan kumpasçı, dalavereci, demokrasi ve insana dair kavramları ve kurumları kendi menfaatine göre tanımlayan ve kullanan üçkağıtçılara saygı duymak değil, tükürmek gelir ancak insanın içinden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder