5 Temmuz 2013 Cuma

NEYİNE GÜVENDİN YALAN DÜNYANIN

Başbakan: "Bu millet merhum Menderes'i de Özal'ı da unutmayacaktır. Bu aziz millet Necmettin Erbakan'ı da 28 Şubat'ı da unutmayacaktır."

Yanılıyorsunuz Başbakan. Bu millet çok fena unutur. Onlara güvenip, onların vekillerine "isterseniz halifeliği bile getirebilirsiniz" dedi, ama ne ihtilal sabahı O'nu götürdüklerinde, ne de O'nu astıklarında sokaklarda Allah'ın bir kulu yoktu. Senin güvendiğin ve övündüğün bu "yüzde elli milleti" her darbeden sonra, her muhtıradan sonra iktidara gelecek olanın yanında oldu. Bunu sağduyu olarak da yorumlayabilirsiniz, "asla güvenilmez olarak" da. Her darbede de sizin gibi düşünenler değil, sağcısıyla, solcusuyla, ülkücüsüyle bugün meydanda olanlar gibi insanlar çekti ceremesini. Darbe diyorsanız, bilin ki o meydandakiler sizden çok çok öte anti-darbeci. Diyarbakır'dan, Zincirbozan'dan bahsedip duruyorsunuz, peki Silivride, Hasdal'da boş yer var mı? Ayrıca mesele darbeci olmaksa an itibariyle 100 avukatı tutukladı Hükümet polisi. Darbeler yapıldığında ne oluyordu ki zaten?

Özal? Özal hayattayken en baba hakaretleri siz etmiyor muydunuz? O'nu Amerika'nın nesi olarak itham ediyordunuz? Milleti bırakın, hemen siz bile unutmuşsunuz.

Erbakan ve 28 Şubat'a gelince; 28 Şubat eğer bir muhtıraysa, onun mesajını gerçek anlamda algılayan ve uygulayan zaten siz değil misiniz? 28 Şubat muhtırasıyla birlikte anında çarkeden, hemen gömlek değiştiren, yeni arayışlara giren kimdi? Kaç defa ABD'ye gidip geldiniz o süreçte ve Erbakan sizi kaç defa "Amerika ve İsrail menfaatlerine çalışan insanlar" olarak tanımladı? Sonra noldu? "Unutmaz" dediğiniz millet 28 Şubat'ı ve Erbakan'ın söylediklerini unuttu ve sizi iktidar yaptı.

Milletten kastınızın söyleyip durduğunuz "yüzde elli" olduğu aşikâr. Bilin ki unuturlar Sayın Başbakan, hem de çok pis unuturlar. Unutmayanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder