7 Şubat 2014 Cuma

TARİH DEDİĞİNİZ ELİNE BELİNE DİLİNE HAKİM OLAMAZ

Tarih 4 Mayıs 2011. Yer, Kastamonu. AKP mitinginde konuşuyor:
“Bak, Hacı Bektaşi Veli diyor ki, eliiine, beliiine, diliine hakim ol diyor. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum (özür dilenecekse niye sadece hanımlardan diliyorsa artık. ik), kendinden önceki beline hakim olamadı gitti… Hala ne diyorlar, bu medya ne diyor? İnnnsanın özeline karışıyorlar diyor. Yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özeli oluyor? Kendi eşiyle değil yahu, buna nasıl kendi özeli dersin? Bu özel değil bu özel değil, bu genel! Bu genel bir ahlaksızlıktır, başka bir şey değil! Bu toplumu aldatmayın yaa! Sayın Bahçeli de çıkmış, Ak Parti iktidarı diyor insanların özeline giriyor diyor. Niye? Çünkü kendi adamlarının da bu tür kasetleri çıkmaya başladı o da rahatsız olmaya başladı. O da aynı şeyi söylüyor, insanların özeline giriyorlar diyor. Ya böyle özel olur mu Allah aşkına?.. Değerli kardeşlerim, bu tür, bu toplumun ahlak değerlerine, biziiim eskimez değerlerimize ters düşenler noktasında herkes, işte Hacı Bektaşi Veli’nin ifadesiyle eline, diline, beline hakim olacaksın!”


Tarih 17 Aralık 2013. Yer, İstanbul ve Ankara:
İçlerinde iş adamları, Bakan çocuklarının da olduğu birçok insan bir yolsuzluk operasyonuyla gözaltına alındı. Başbakanın oğlu da listede vardı, ancak halâ ifade vermiş değil. Ardından tape dedikleri ses kayıtları internete düştü. Bu ses kayıtlarında Başbakanın ve çocuklarının konuşmalarından, iş adamlarının Başbakanın talimatıyla oluşturdukları havuzlara ve “milletin a...na koyacağız” demeleri de vardı, Başbakanın Fas’tan telefon ederek televizyonların alt yazılarına karışması, Başbakan'dan izni alınarak anketlerle nasıl oynandığı da…

Tarih 25 Aralık 2013. Yer, yazılı ve görsel basının alayı:
“Bu komplonun benzeri sayın Baykal’a da yapıldı… Eğer bugün bu çirkin operasyonlara en sert, en kararlı cevabı vermezsek biliniz ki bu komplolar yapılmaya, gelecekte de milli irade üzerinde mühendislik tasarımları yapılmaya devam edecek (…) Milletim (bu milletinin adını ne zaman söyleyecek? Adı olmayan millet olur mu demeyin, oluyormuş. ik) bu medyanın asıl niyetini görsün ve anlasın. Milletim sermaye çevrelerinin, kimi siyasilerin, kimi örgütlerin asıl niyetini görsün ve anlasın. Mes‘elenin yolsuzluk olmadığını, mes‘elenin Türkiye ekonomisi olduğunu, faiz olduğunu, dış politikamız olduğunu, yani faiz derken faizin artırılmasını diyorum haa! Şu andaki mevcut faizi düşük gören faiz lobisi bunun artırılması için vargücüyle çalışıyor. En önemlisi de bağımsızlığımız olduğunu milletim lütfen görsün ve anlasın. (bu konuşmadan yaklaşık bir ay sonra Merkez Bankası faizi 5 puan artırdı. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hem bir faiz lobisi, hem de bir dış mihraktır. ik).”

Tarih 7 Şubat 2014. Yer, bütün Türkiye:
İnternet yasası çıktı. İktidar aleyhine ne kadar video ve ses kaydı varsa, Cumhurbaşkanı daha yasayı onaylamadan kaldırılmaya başlandı. Ne mi oldu? Türkiye Cumhuriyeti devletinin “kendi eşiyle yaptığı” o özel hayatı kamuya açılmaktan kurtuldu. Eğer kendi eşiyle yapmamış olsaydı, Başbakan 4 Mayıs 2011’de söylemişti, “bu genel bir ahlaksızlık olurdu, başka bir şey değil!”

Gözün aydın ey aziz milletim. Halâ “kendi eşinle yapmaya” devam edebilirsin. Özelin olduğu için basının hiçbir unsuru bunu kamuya duyuramaz. Gözün aydın; bugün hem ahlakın, hem namusun kurtuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder