6 Şubat 2014 Perşembe

HAMDOLSUN Kİ MEHDİ DEĞİLİM

İyi ki ayyaş ve çapulcuyum da Mehdi olmamışım yahu! Vay arkadaş, ne kadar zor bir işmiş öyle? Yok, Urla’da “bide”li-bidesiz klozet tartışmasına gireceksin. Yok, Bodrum’da havuza girildiğinde ikinci kattan görülmeyecek kıç için önlem alacaksın. Yok, Kur’an okutup ağlayacaksın. Yok, İstanbul’un 7 tepesinde kaç metre kare çevirirsek klozetli villa dikebilirizin hesabını yapacaksın. Yok, Meclis’ten kaç saatte yasa geçiririm de mahdumlarımı ve tabii ki kendimi yedirmemiş oluruma kafa çatlatacaksın. Yok, dış mihraklarla cihat edeceksin. Yok, faiz lobisine ekonomi öğreteceksin. Yok, Esad’ı doğduğuna pişman edeceksin. Yok, paralel krizinin teğet geçmesi için dua isteyeceksin. Yok, paralelin ne kadar din düşmanı sapık olduğunu anlatmak için hangi cümleye inşallah ile başlayıp hamdolsun ile bitmesi gerektiğini düşüneceksin. Yok, “milletin anasını mikmek” için milyon milyon dolara nasıl çökebilirimin emrini vereceksin. Yok, teve kanallarını seyredip altyazılarını düzelteceksin. Yok, anket sonuçlarının sağlıklı çıkması için hangi kovadan alıp hangi kovaya boca edileceğine kafa yoracaksın. Yok, bu kadar işin arasında İ.Melih’in kazanması için her mahalleye uçan daire, her vatandaşa sıkışınca açılmayan şemsiye projelerini onaylayacaksın. Yok, vatandaşa 3 elif miktarınca “ulan” çekmesini tecvid kurallarına uygun söyleyeceksin. Yok, mes’ele deyince “ayn” harfinin hakkını vereceksin.

Daha onlarca şey sayılabilir, ama Mehdi gibi çalışkan ve Allah’ın özel görev verdiği biri olmayıp ehl-i keyf, ehl-i kızlı erkekli olduğum için yoruldum hemencecik. Bir de yani Mehdi miyim ki dünyaya nizamı ben getireyim? Dünya dediğin şeyi şey edilesice bir şey zaten.

Netice itibariyle Rabb’ül Alemin’e, toplandığında Nuh gemisi kadar olabilecek gemicikler ve onların üzerinde ticaret yapageldiği okyanuslar kadar, yüzde elli olan milletimin imanı kadar, milyar dolarlar kadar hamdolsun ki Mehdi değilim!..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder