25 Şubat 2014 Salı

‘ALLAH BİZİM YANIMIZDADIR’


Usta bugün “Allah bizim yanımızdadır” buyurdu vahiy tebliğ eden bir peygamber edasıyla. Hani ayette “o taşı sen atmadın Allah attı” diyor ya, Usta neredeyse “biz çalmadık Allah çaldı” diyecek. Cümlelerinde geçen Allah, inşallah, hamdolsun, paralel, okyanus ötesi gibi kelimeler ve kavramlara bakınca anlaşılıyor ki duble yollar dışında memlekette her olan biteni ya Allah yapmış, ya paralel.

Ustanın yine ve gene Allah’la süslediği konuşmasını dinleyen mü’minleri inletti salonu. “Dik dur eğilme” diye de eklediler. Duyan da Bedr savaşına gidiyorlar sanacak. Sebep? Efendilerine “hırsız denmiş”. Efendileri de bildiği bütün dini terimleri kullanarak cuş u huruşa getiriyor peygamber edasıyla. Oysa hem tarihten hem de dört kitaptan biliyoruz ki peygamberler içinde hiçbirisi “hırsız” diye suçlanmamış. Dayak yemişler, aç bırakılmışlar, sürgün edilmişler, çarmıha gerilmişler. Biri hakkında bile “hırsız” dendiğini ne okudum, ne duydum. Peygamberleri geçtik bilmiyorum yani, belki de insanlık tarihinde ilk defa birine “hırsız” suçlaması yapıldığında bunu hukuki bir mesele olmaktan çıkarıp bir iman meselesi haline getiren topluluk gördüm.

Ustaya iman edenlerin anlamadığı ya da anlamazlıktan geldiği şey; ülke yönetmek iman meselesi değil bir, ikincisi esasında şahsen ilgilendiğim şey montaj mı değil mi, paralel devlet var mı yok mu değil ki! Mesele şu, “idare”nin çivisi çıkmıştır. Yalama olan aynı deliğe aynı çiviyi çakmaya çalışıyorsunuz ki bu ancak deliği büyütür. Bütün bu olanlar sizin nasıl cahillikle, nasıl ahlaksızca, nasıl rezilce, hadi bunların hiçbirini kabul etmiyorsanız nasıl beceriksizce ülke yönettiğinizi gösterir. Bütün bu sızlanmalarınız hiç birşey sayılmazsa beceriksizliğin itirafı sayılmalıdır. Ayrıca bu hukuk dışı delil muhabbeti ne kadar ikiyüzlü olduğunuzun teyididir. Uyduruk belgelerle, hayali dvd’lerle, gizli tanıklarla içeri attığınız, kiminin ölümüne sebep olduğunuz insanların savcısı olduğunuzu ne çabuk unuttunuz?

Ey iman edenler: Hayranım imanınıza. Ama keşke biraz da bilmekle uğraşsanız yahu!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder