26 Mart 2014 Çarşamba

YENİ TÜRKİYE DEDİKLERİ


Meydanlarda halâ bağırıyor “Yeni Türkiye’yi çekemiyorlaaar.” Yeni Türkiye? Evet Yeni Türkiye! Eskilerin yolsuzluğuna rahmet okutan bir Türkiye. Yolsuzlukta limiti olmayan tarifeler ülkesi. İş adamlarını ihale karşılığı haraca bağlamış, aldığı ihalelerle "milletin a...na koyacağız" diyenlerin ülkesi Türkiye. Rüşvetçiliği ve pezevenkliği tescillilere "önüne yatarım" diyen kabine üyelerinin yaşadığı Türkiye. Başkasının bel zaafını genel ahlaksızlık ilan edip meydan meydan bağırırken ne eline, ne diline, ne de beline sahip olamayanların yönettiği Türkiye.

Devlet eliyle silah kaçakçılığı yapılan Türkiye. Başkalarının teröristini beslemek gibi bir utanmazlığı yaptığı gibi, başkalarının teröristini bu topraklara sokan, o teröristlerle kaymakama poz verdiren reziller ülkesi Türkiye. Sınırları yol geçen hanına dönmüş, eline silahı alıp gelenin göbeğinde jandarma öldürebildiği Türkiye.

Hırsıza hırsız demenin suç sayıldığı, Terörist başına terörist başı dendiğinde incinecek devlete sahip Türkiye. Terörist başının "Devletin en güçlü üçüncü adamıyım" dediği Türkiye. Terörist başının "Bahçeli akıllı adam, Apo ne söylerse Tayyip onu yapıyor diyor, doğru söylüyor!" dediği, gerçeği yüzümüze çarptığı ve insanların utanmadan "O değil de çok güzel Kur'an okuyor" diyebildiği Türkiye.


Reklamında inen bayrakla ayaklanan, gerçekte Van Kalesinde asılı terörist bayrağını görmeyenlerin yönettiği Türkiye. Gezi'de çocuk öldürmekle övünen, korkunç görünümlü tomalarıyla gaz sıkma rekoru kıran, diğer uçta PKK bayrağının yanından boynu bükük geçip giden polisin, jandarmanın yaşadığı Türkiye.

Hukuk sistemini Fatihasız gömerken bir ayet sallamayı bile çok gören Türkiye.

Haysiyeti ayaklar altına alınmış, şahsiyeti iğdiş edilmiş olduğu halde "hamdolsun"u dilinden düşürmeyen şerefsiz insanlar ülkesi: Türkiye!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder